Hoe optimaliseer ik mijn CV?

Een goede start

Als je in Google zoekt op ‘opbouw CV’ of ‘CV maken’ word je overspoeld met tips voor het perfecte CV. Maar om te bepalen waar een goed CV aan moet voldoen, moeten we terug naar het oorspronkelijke doel: uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Dat klinkt logisch, maar bepaalt wel hoe het cv in elkaar moet zitten. Daarom is het handig te weten welke personen jouw CV onder ogen krijgen en waarop ze jouw CV gaan beoordelen.


Eerste quick-scan: 16 seconden

De eerste persoon die jouw CV onder ogen krijgt, is meestal iemand van personeelszaken of een recruiter. Deze persoon wil in een korte tijd zoveel mogelijk relevante informatie lezen. En als we het hebben over een korte tijd bedoelen we 16 seconden. In dit tijdsbestek moeten de volgende zaken duidelijk zijn: wie je bent, waar je woont, welke opleiding(en) je hebt genoten en of er voldoende relevante werkervaring en interessante activiteiten genoteerd staan.

Je kunt de recruiter dus ‘helpen’ met de meest gebruikte structuur: personalia, stukje over jou, opleidingen, werkervaring en nevenactiviteiten. Ook een omgekeerd chronologische volgorde maakt het lezen van je CV makkelijker. Dus de laatst genoten opleiding eerst, enzovoort. Voorkom verder dat je een twijfelgeval wordt door mogelijke onduidelijkheden weg te nemen. Heb je een zogenaamd gat in je CV? Opvullen. Het liefst met iets opvallends. Woon je niet in de buurt? Geef dan aan dat je bereid bent te verhuizen.


Zorg dat jouw cv blijft plakken

Is je CV duidelijk en bevat het voldoende interessante informatie? Dan is de kans groot dat je CV aan de tweede persoon wordt doorgegeven. Dat is meestal de betrokken afdelingsmanager die gaat beslissen of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een gesprek. Gaat het tijdens de quick-scan nog om de headlines, de leidinggevende neemt meer tijd voor de inhoud van jouw CV. Hij/zij moet namelijk overtuigd raken van jouw kwaliteiten en zal dus op zoek gaan naar relevante en interessante informatie. Hij/zij gaat op zoek naar ‘haakjes’ waardoor jouw cv blijft ‘plakken’.


Relevante werkervaring beschrijven

Haakjes zijn inhoudelijke informatie over jouw vaardigheden en werkervaring. Dit kan een afstudeeropdracht, een stage of een project zijn. Denk bij het schrijven van jouw cv niet ‘het was maar een stage’ of ‘dat project is vast niet interessant genoeg’, want dat zijn juist de ervaringen waar je het als starter van moet hebben. En de stijlregel dat een cv maar één A4 lang mag zijn? Maak daar maar twee van, want met één kantje doe je jezelf echt te kort.

Vraag je bij de beschrijving van je werkervaring altijd af: hoe relevant is deze informatie voor de functie waar ik op solliciteer? Is het heel relevant? Schroom dan niet er wat ruimte voor vrij te maken. Is het minder interessant voor deze functie, maar zegt het wel iets over jou en je kwaliteiten? Houd het dan kort en gebruik een of twee regels om het onderdeel te beschrijven.


Een bijlage met extra informatie

En de echte CV-topper? Die maakt een bijlage met een uitgebreide beschrijving van een stage, project of afstudeeropdracht. Laat zien waarom jij door deze ervaring zo goed bij de functie past. In woorden, maar ook met foto’s. Zo heb je tijdens het sollicitatiegesprek meteen iets om over te praten.

Wil je weten of jouw CV goed is? Je kunt hier je CV laten checken.

juni 13th, 2017|