Hoe maak je een goede eerste indruk?

Home/Blogs/Hoe maak je een goede eerste indruk?

Hoe maak je een goede eerste indruk?

3 tips voor een goede eerste indruk tijdens je sollicitatiegesprek

Na het inhoudelijk voorbereiden van je sollicitatiegesprek moet het belangrijkste onderdeel nog beginnen: je klaarmaken voor een goede eerste indruk. Hoe je op een sollicitatiegesprek verschijnt, zegt namelijk veel over jouw voorbereiding.


Kies een goede outfit

Wel in pak of niet in pak? Met een stropdas of toch alleen een blouse? Waar je ook voor kiest, houd in ieder geval rekening met het NSG-principe: neutraal, schoon, gestreken. Wil je op safe spelen? Ga dan voor een neutrale outfit: met een nette (donkere) spijkerbroek, nette schoenen en een blouse (eventueel met jasje of trui) zit je altijd goed. En vis dan niet die blouse van vorige week uit de wasmand, maar zorg voor schone en gestreken kleding. Een eerste indruk maak je maar één keer.


Vergeet je CV niet!

Met lege handen op een sollicitatiegesprek verschijnen? Liever niet. Ook een dubbelgevouwen CV uit de binnenzak ziet er onverzorgd uit (het gebeurt echt). Zorg voor een vouw- en kreukvrij CV, het liefst in een nette, lederen map met pen en papier. Want het praat altijd makkelijker als je CV voor je op tafel ligt. En met die map maak je een super nette indruk en je hebt alles overzichtelijk bij de hand.


Kom op tijd

Er is vrijwel geen grotere afknapper dan te laat komen op een sollicitatiegesprek. Natuurlijk kan er onderweg iets onverwachts gebeuren waar je geen invloed op hebt, maar dat de brug openstond of de hond je sollicitatiebrief heeft opgegeten is echt geen geldig excuus. Je kunt beter een kwartier te vroeg zijn en even moeten wachten bij de receptie dan vijf minuten te laat hijgend en bezweet binnen komen rennen.


Als je je aan bovenstaande drie punten houdt, zit het met die eerste indruk wel goed.

Nu hoef je alleen nog maar te knallen tijdens dat sollicitatiegesprek.
Hoe je dat doet? Kom naar een sollicitatieworkshop of plan een adviesgesprek in.

Heb je nog een vraag over deze tips of over het sollicitatiegesprek? Bel of laat een bericht achter op de over ons pagina.

Succes!

juni 13th, 2017|